İrmik tatlısını ben su ile yapanlardanım.Süt ile sevemedim bir türlü...
Rahmetlik büyük teyzem bana tarifi verirken ''hepsinden 1 ölçek koyduğunda tutmaması mümkün değil'' diye anlatmıştı..Çok güzel yapardı..Biz kendisine misafirliğe gittiğimizde boynundaki mezurası ile mutfağa gider 5 dk. içerisinde mutfaktan mis kokular çıkararak irmik helvası kavrulurdu...Eşiminde sevdiğini öğrenince o hasta hali ile bile yapmaya kalkıştığı olmuştur...Canım teyzem..Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun...
İrmik tatlısı bana herzaman duygulu anlar yaşatır.
Neyse gelelim tarifimize....
Malzemeler :
1 su bardağı İrmik
1su bardağından 2 parmak az şeker
Fıstık kararı size kalmış
1su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerini süslemek için tarçın
Yapılışı :
Tereyağını eritip irmiği ve fıstıkları içine atıp kavurmaya başlayalım. Renkleri altın sarısını alıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Öte yandan şekeri ve suyu ayrı bir yerde eritip bekletiyoruz. Altın sarısı alan irmik ve fıstıkların altını kısarak üzerine suyunu ilave ediyoruz..Suyunu çekene kadar bekleyip altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz..Servis tabaklarına alıp üzerinide tarçınla süsledikten sonra ee afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder