Deniz börülcesi ile ilk yıllar önce cunda adasında karşılaşmıştım.Sonrasında bu tadla bir daha karşılaşamadık.Oğlumun Üniversiteyi kazanmasıyla yolumuz İstanbula düştü.Oğluma bir ev tutup burada düzen kurduk.Eşimle beraber yaptığımız bir pazar sırasında tekrar karşılaştık deniz börülcesiyle.Nasıl yapıldığını bilmiyoruz ama grubumdan yardım alırım diyerek gözlerim kapalı aldım hemen.Yanılmadım.Canım grubumdan gelen yardımlarla hemen yaptım salatamı.Pazara gidişimde miktarı artırarak demet demet tekrar aldım.Ama Mersin'de bu tatdan uzak olmak beni üzdü..Kimbilir belki birgün Mersin'e de gelir.....
Deniz Börülcelerini öncelikle temizledim.Çünkü benim börülcelerimin köklerinde topraklar vardı.Temizleyip yıkadığım börülcelerimi kaynayan su dolu tenceremde haşladım.Börülcelerin orta kısımlarında sert dallar var.Haşlandığında bu dallarından sıyırmak gerekiyor.Temizlenen bu börülceleri sarmısaklı ,limonlu sos ile üzerine zeytinyağı gezdirerek pul biberli servis yaptım...Denemek isteyenlere afiyet olsun....
1 yorum:
Neslihan Hanım,
Mersinde ünlü bir lokantaya aldırdık biz geçen sene.hemde 2 kilo getirmiş.Ayıkla ayıkla haşla haşla bitmedi :))
Sanıyorum Silifke tarafında bulunuyor
Keriman
Yorum Gönder