11 Aralık 2011 Pazar

Bahçemden salata

En büyük hayalimdi..Kendime ait bir bostanımın olması ve bu bostandan sebzeler toplayıp pişirmek.. Yazın fotoladığım ama bir türlü fırsatını bulamadığım hem bostanın fotoğrafları hem de bu bostanda yetişmiş organik sebzelerden  yapılmış salatamı sizlerle paylaşmak istedim..


                                                                                                     
  BOSTAN GİRİŞİ                                                                  


En fazla kaç çeşit domates ekilir dedim. 2 çeşit yeter dediler olmazzzz dedim.
çeri domates - yerli domates - bursa domates - salkım domates 4 çeşit domatesim vardı :)) Ne yapayım bir insanın gözü aç olmaya görsün :))





Salatalıklarımız bahçemizi gezeni doyurdu bu yaz... Hiç usanmadan bize yetiştirdi. Evden eksilmedi.. Komşulara bile dağıtıldı.. Salatalık fideleri bizlere vefa borcunu fazlasıyla ödedi...














Evde patlıcanın olmadığı, bahçedekiler de daha küçük diye düşündüğüm bir anda karşımda kocaman patlıcanları görünce beni mutlu eden patlıcanlar :)




Kendi kendine biten semizotları. Salatamızda yerlerini aldılar. Oğluş yakında bütün otları sofrada görebiliriz 
diyor :)




Bu malzemelerden yapılan salatamız.....






























Yazın çekilen fotoğraflarla avunmaktır bu.. Sağlıkla gelecek yazlara inşallah...

Allah soframızdan bereketi, evimizden sağlık ve huzuru eksik etmesin.....

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

nasıl özendim size,benimde en büyük hayallerimden biridir bir bahçem olsun ekeyim biçeyim,helede istanbul da yaşayınca daha çok arzu ediyor insan,kısmet belki birgün benimde olur:)
size afiyet olsun..

Neslihan dedi ki...

Mersinin yaylasında Torosların tepesinde bir bahçeniz var.. Her zaman beklerim.. Evimiz yüreğimiz kadar kocaman.. Ve ailece her zaman misafiri severiz.. Misafir gibi davranmadığımız içinde bir süre sonra yıllardır orada yaşıyormuşsunuz gibi olur.Buyrun gelin.. Allah herkesin muaradını versin..İnşallah birgün sizlere de kısmet olur..