14 Ekim 2011 Cuma

Pideli köfte

Yıllar önce gittiğimiz tatil sırasında tanıştık onunla.. Çocukların köfteye olan düşkünlüğü de malum..Tabii iştahsız olan çocuğunuz da varsa menü ona göre düzenleniyor. Çalışan bir anne olunca da köfteler buzluğa depolanıyor. Bayat pide ekmek de olunca bu yemek için malzemelerimiz tamamlanmış sayılıyor...

Köfte Malzemeleri :            500 gr. dana kıyma
                                             2 tane orta boy soğan
                                             2 diş sarımsak
                                             Birkaç dal maydanoz
                                             2 dilim ekmek içi                  
                                             1 su bardağı kızatmalık yağ
Sosu için :                             1 su bardağı yoğurt
                                             2 diş sarımsak
                                             1 tatlı kaşığı domates salçası
                                             1 tatlı kaşığı pul biber
                                             3 yemek kaşığı sıvı yağ

Vee Bayat Pide ekmek  
Bayat olmasa da olur :)))


Köfte malzemeleri karıştırılıp yarım saat dinlendirdikten sonra minik köfteler yapılıyor..Köfteler kızartılıp bir tabağa alınır.

Bayat pide ekmeklerimiz lokmalık olarak dilimlenip teflon tavaya alınır. Küçük doğranmış tereyağ ile biraz karabiber serpilerek karıştırılarak ısıtılır. 
 
Ayrı bir yerde yoğurt sarımsaklanır...


Isıtılan pidelerimizi bir tabağa alıp, kızarttığımız köfteleri üzerine koyarız. Üzerine sarımsaklı yoğurt konur.
Domates salçası pul biber karışımı kızgın yağda yakılıp en üste dökülür..


Biraz uzunca bir tarif olarak gözükse de çok kolay ve lezizdir...

Afiyet olsun.....











                                          

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BENDE BUNUN ETLİSİNİ YAPARIM VE PATATES KIZARTMASIDA KOYUYORUM,ENFES OLUYOR,EMİNİM BÖYLEDE ÇOK LEZİZDİR..
SEVGİLER..

Neslihan dedi ki...

Evet etliside güzel olur..Bir de köftelisini denersen çok güzel oluyor...Afiyet olsun....